5/30/2012

Meghalt Johnie Kirton

Az Arena Football League-ben szereplő San Jose SaberCats 26 éves fullbackjét, Johnie Kirtont kedden holtan találták.

A helyi Mercury News számolt be arról, hogy egy Santa Clara-i hotelszobában bukkantak rá a játékos holttestére. A halál oka ugyan nem ismert, de a lap beszámolója szerint a rendőrség nem talált semmilyen bűncselekményre utaló jelet.


"Teljesen ledöbbentünk" - nyilatkozta a Mercury Newsnak Mark Grieb, a SaberCats QB-je. "Egyik pillanatban játszol a sráccal, majd a következőben ez történik" - tette még hozzá, kifejezve megrökönyödését.

Darren Arbet, a klub tulajdonosa és egyben főedzője is le volt sújtva a hír hallatára. Különösen azért, mert Kriton szerezte a győztes TD-t a szombati Chicago Rush elleni derbin. Ugyanakkor kijelentette, hogy ezen a héten a Milwaukee Mustangs ellen a csapat valamennyi tagjának sisakján a 37-es szám fog díszelegni. Ezzel tisztelegve az elhunyt fullback előtt, akinek ez volt a mezszáma.

Kriton három évet húzott le az AFL-ben. Szerepelt a múlt szombati ellenfél, a Rush, ill. az Arizona Rattlers színeiben is. NCAA-ban pedig a University of Washington kötelékeiben még csapatkapitány is volt. 

Az AP beszámolója szerint szülei és 2 éves lánya is Phoenix-ben élnek. 

(forrás: AP, fotó: msn.foxsports.com)