5/30/2012

Nincs halasztás a Sandusky-ügyben

John Cleland bíró nem hagyta jóvá a Jerry Sandusky-ügy tárgyalásának elhalasztását. Vagyis a bírósági procedúra megkezdődhet június 5-én.

Mint az ismert, a Penn State segédedzőjét gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaéléssel vádolják. Tavaly télen gyanúsították meg azzal, hogy 1994 és 2008 között csapatuknál állítólag számos fiút bántalmaztak  szexuálisan.
A vád szerint ezen idő alatt maga a segédedző is szexuális kapcsolatot ápolt egyes fiúkkal. Sőt állításuk szerint ezek a szexuális visszaélések olykor a Penn State focicsapat létesítményeiben történtek meg.
Az egyik állítólagos ilyen támadásnak Mike McQueary, a receiverek edzője, ill. egy asszisztens is szemtanúja volt.

Sandunsky letartóztatásakor 2011 decemberében (fotó: abcnews.go.com)

Ezeknek a visszaéléseknek az eltusolása hatalmas felháborodást váltott ki Államok szerte. Sőt, ez a harag söpörte el a csapat éléről a Hall of Fame edzőt, Joe Paternot is. Még az egyetem elnökének, Graham Spaniernek is szednie kellett a sátorfáját. 

Cleland bíró szerdán bejelentette, hogy nem járul hozzá Sandusky védőügyvédjének, Joe Amendolának kéréséhez. Ugyanis a védő arra hivatkozva, hogy a védelem további  felkészítése időt igényel, a tárgyalás későbbre halasztását kérte. 
S szerdán az esküdtszék összeállítása is meg történt. Tehát, úgy néz ki, hogy minden akadály elhárult a jövő kedden kezdődő tárgyalás előtt.

Addig a MMQ is bővebben fog foglalkozni az esettel.

(forrás: AP)